lunes, 6 de febrero de 2012

Aquesta setmana Leonard Cohen al Melòmans Sense Manies



Aquesta setmana es publicarà el nou disc del gran cantautor canadenc Leonard Cohen (Old Ideas, 2012). És l'excusa perfecte per a dedicar-li una monografia que ens permeti situar al poeta des de la seva època com a literat exiliat a la tranquil•la illa grega de Hydra fins als temps actuals.
Veurem com decideix convertir-se en el "Dylan canadenc" tot començant a fer públiques les seves cançons: "el pop és el futur de la literatura". Repassarem la seva estada al Nova York de finals dels seixanta a l'òrbita de l'Andy Warhol, la seva relació amb les dones, la religió i la música com a arma per a un futur millor.
Escoltarem algun cover de la seva obra (Jeff Buckley, Espaldamaceta) i resseguirem els canvis estilístics que incorpora a finals dels 70. Pararem atenció a la seva relació amb el monjo budista Roshi i la seva estada a un monestir zen fins a anar a parar a les últimes gires de finals del 2000, quan es veu obligat a guanyar diners pel robatori de 5 mil•lions de dòlars per part de la seva manager.

Setlist del programa:

01. Suzanne (Cohen)
02. One of us cannot be wrong
03. El partisano (Cohen, versió Espaldamaceta i Maria Rodès)
04. Bird on the wire (live des de la Illa de Wight, 70. Cohen)
05. Famous blue raincoat (Cohen)
06. Hallelujah (Cohen, versió Jeff Buckley)
07. Dance me to the end of love (Cohen)
08. I'm you man (live in London, Cohen)





No hay comentarios:

Publicar un comentario