lunes, 12 de marzo de 2012

Josep Mª Farràs al Melòmans Sense Manies




Ha estat un plaer per a nosaltres anar a buscar a un dels més respectats trompetistes del jazz del país, en Josep Mª Farràs, a la seva botiga d'instruments musicals al centre de Terrassa. Des d'allà hem enregistrat la conversa que radiem aquesta setmana al Melòmans Sense Manies, en la que mirem l'evolució del jazz a Terrassa i la creació del seu Festival de Jazz des dels seus ulls.

Comencem el recorregut als anys 50 amb la creació del Club de Jazz de Terrassa, fem parada obligatòria a l'escena que aglutinava l'Antiga Jazz Cava dels anys 70 i seguim fins avui en dia, acompanyant la xerrada amb peces mítiques com el Basin Street Blues tocat per l'Armstrong, el A night in Tunisia del Gillespie o la visió de la música del Coltrane que el Tete Montoliu tenia quan interpretava el I want to talk about you a la Nova Jazz Cava de Terrassa l'any 97.

La història del jazz a Terrassa explicada per un dels seus principals protagonistes, aquesta setmana, al Melòmans Sense Manies.

Playlist del programa:
1. Basin street blues. Louis Armstrong and his superstars (gravat al 57)
2. A night in Tunisia. Gillespie (composada al 42, escoltem la versió del disc A night in Tunisia)
3. I want to talk about you (Coltrane). Tete Montoliu, Horacio Fumero, Peer Wyboris, gravat al 97 a la Nova Jazz Cava de Terrassa


 


No hay comentarios:

Publicar un comentario